Berita

Persatuan Surau MDS Santuni 50 Asnaf
Tarikh : 29 Jan 2021  Sumber Berita: Utusan Borneo (Sarawak)
 

TERIMALAH: Joseph (kanan) melakukan simbolik penyerahan sumbangan kepada golongan asnaf pada Program Jejak Asnaf anjuran Persatuan Surau MDS kelmarin.

SARIKEI: Persatuan Surau Majlis Daerah Sarikei telah melaksanakan Program Jejak Asnaf kelmarin.

Pada program itu, seramai 39 kakitangan Majlis Daerah Sarikei (MDS) telah bekerjasama mengumpul dan menghulurkan sumbangan kepada golongan asnaf.

Seramai 50 orang telah menerima sumbangan berupa makanan asas seperti beras, minyak masak, telur, mi, gula dan roti.

Pada majlis simbolik tersebut, Setiausaha MDS Joseph Phang telah menyerahkan sumbangan kepada Timbalan Pengerusi MDS Kaunselor Misiah dan Pengerusi Surau MDS Kaunselor Abang Ibrahim sebagai simbolik permulaan Program Jejak Asnaf 2021.

Abang Ibrahim berkata, program itu akan menjadi aktiviti tahunan pihak surau dalam membantu golongan yang kurang berkemampuan.

“Objektif utama program ini dianjurkan adalah untuk menyemai amalan bertanggungjawab dalam kalangan ahli surau dengan melakukan aktiviti sosial kepada masyarakat di sekeliling mereka.

“Pada masa yang sama, program ini akan membantu golongan asnaf yang terkesan keadaan semasa akibat

COVID-19,” kata Abang Ibrahim.

Turut hadir Timbalan Pengerusi Surau MDS Mohd Reza Rapaiee, Penolong Jurutera MDS Mohd Hisham Hamdin, Kaunselor Marzidi Ahmad, Kaunselor Zaidi Ya, Kaunselor Sharifah Rosmi Wan Husaini dan beberapa kakitangan MDS yang lain.